Over Hattem Bezorgt

De Hattemse winkeliers bieden vanaf heden weer de bestel-en-bezorgservice aan. Inwoners van onze Hanzestad die door het Coronavirus thuiszitten, kunnen dan hun boodschappen telefonisch bestellen bij hun favoriete winkels. De Hattemer ondernemers willen er ook in deze tijd zijn voor alle bestaande en nieuwe klanten.

Een aantal ondernemers en vrijwilligers starten een bezorgservice op, waardoor Hattemers boodschappen kunnen doen vanuit huis. “Als je de deur niet meer uit kunt, vallen de dagelijkse contacten weg. Voor veel Hattemers hoort een bezoekje aan een of meer vertrouwde winkels in de binnenstad daar gewoon bij. De winkeliers, die bekend staan bekend om hun persoonlijke contact en prima service, willen ook in deze tijd het contact met hun klanten behouden. Om dat te realiseren start vanaf maandag 23 maart ‘Hattem Bezorgt’, een bel-en-brengservice”, aldus de deelnemende winkeliers.

Inwoners van Hattem kunnen de ondernemers van hun keuze bellen voor een bestelling. Wanneer de artikelen voorradig zijn, worden deze, na betaling, ‘s-middags bezorgd. Wie iets nodig heeft, kan tot 12 uur een bestelling doorgeven. De bestellingen worden tussen 16.30 en 19.00 thuis voor de deur afgeleverd. De winkeliers en de bezorgers werken volgens de RIVM richtlijnen.

Een lijstje om uit te knippen en op te hangen’, aldus Klaas van Dieren, voorzitter van de Hattemer Vereniging van Ondernemers (HAVO).
van Dieren vervolgt: ”Het balletje begon te rollen toen diverse initiatieven samen kwamen. Afgelopen weekend hebben we het verder uitgewerkt. Wat ons betreft een perfect staaltje van ‘Samen Hattem’”.

Het bezorgwerk wordt klimaatneutraal uitgevoerd door vrijwilligers, waaronder jongeren vanuit de SWH, een inwoner die aanbood om dagelijks een uurtje bestellingen voor winkeliers rond te bakfietsen en een groeiend aantal Hattemers. De winkeliers hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de lijst zullen gebruiken om zo de lokale middenstand actief te houden. Maar bovenal willen ze dat iedere Hattemer kan blijven genieten van het Hattems winkelaanbod. Dus bel en bestel bij de eigen ondernemers en steun de lokale middenstand.

Het aantal winkeliers dat deelneemt aan de bestel-en brengservice “Hattem Bezorgt” is 1 april verder uitgebreid. De bezorgservice wordt aangepast, omdat er behalve uit Hattem ook uit Zwolle en andere plaatsen bestellingen binnen komen.

HAVO-voorzitter Klaas van Dieren: “We zijn er erg blij mee en namens de deelnemende ondernemers heel hartelijk bedankt voor de bestellingen. En we bezorgen duurzaam, per fiets dat is goed voor ons milieu.

https://www.youtube.com/watch?v=VXw9YrrU8KM

Alle deelnemende ondernemers én hun telefoonnummers kun je vinden op de homepage.

Onlangs verschenen er meerdere artikelen over onze service

SAMEN HATTEM